Teambuilding in Kampen!

Indien u op zoek bent naar een teamversterkende dag dan is ons basisprogramma voor teambuilding een goede optie. De genoemde opdrachten zijn slechts een selectie uit de vele mogelijkheden die we u kunnen bieden. Voor alle opdrachten geldt dat deze voor iedereen haalbaar zijn en u dus ook daadwerkelijk als team bezig bent. Erg geslaagd dus als invulling van uw teamdag of teamuitje!

Naast onderstaande opdrachten hebben we nog tal van interessante samenwerkingsopdrachten die we u kunnen bieden. Neem hiervoor eens contact met ons op.

Spinnenweb:
De deelnemers staan aan één kant van het web en moeten door het web heen naar de andere kant, elk gat mag maar één keer gebruikt worden. Men mag elkaar helpen en optillen met dien verstande dat je niet om het net heen mag lopen. Het web moet zo min mogelijk beroerd worden. Een goede samenwerking en vooraf goed overleggen is belangrijk om aan de andere kant van het spinnenweb te komen.
Eigenschappen: vertrouwen, samenwerking, communicatie, plannen, leidinggeven

Mega Tangram:
Deze van origine Chinese legpuzzel, bestaande uit 7 stukken, heeft een hoog samenwerkingsgehalte. De deelnemers gaan met geometrische puzzelstukken proberen een aantal figuren te leggen. Om het nog lastiger te maken krijgen ze ook nog eens een extra opdracht. Want lukt het ook als men geen verbale communicatie mag gebruiken? Of als de communicatie via portofoons verloopt?
Eigenschappen: samenwerking, communicatie

Geblinddoekt vierkant leggen:
In een u-vorm ligt op de grond een touw met onbekende lengte klaar voor de deelnemers. Na uitvoerig overleg en een taakverdeling worden de deelnemers geblinddoekt. Kunnen ze het samen voor elkaar krijgen een goed vierkant met gelijke zijden te maken?
Eigenschappen: samenwerking, plannen, vertrouwen, leidinggeven

Boogschieten:
Wie kent ze niet, de verhalen over Wilhelm Tell en Robin Hood, meestersschutters waren het. Kunnen de deelnemers zich meten aan deze legendes? Na een uitgebreide instructie is het oefenen geblazen. Houden de deelnemers zich staande als er voor punten geschoten gaat worden en de spanning voelbaar is?
Eigenschappen: fun

Duplo-building:
De groep word opgesplitst in 3 groepjes: kijkers, tekenaars en bouwers. De kijkers krijgen een bouwwerk van Duplo voor zich. De kijkers observeren het bouwwerk en geven aan de tekenaars door hoe het bouwwerk opgebouwd is. De tekenaars tekenen dit op hun beurt zorgvuldig op papier. Vervolgens komen de bouwers de informatie weer ophalen bij de tekenaars en zorgen dat er uiteindelijk een precies hetzelfde bouwwerk ontstaat. Klinkt makkelijk! Echter: alle 3 de groepen zijn van elkaar gescheiden, de bouwwerken moeten blijven staan, de tekeningen moeten blijven liggen, en er mag niet op hetzelfde tijdstip een bouwer en een kijker bij de tekenaar zijn.
Eigenschappen: informeren, communicatie, samenwerken, leidinggeven

Ga hier terug naar het overzicht.