Over Kampen

Hanzestad aan de IJssel

Waarom u Kampen wil bezoeken voor uw (groeps-) uitje!

Kampen is bij uitstek geschikt voor uw groepsuitje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familieuitje! Waarom? Tijdens een uitje met collega’s, vrienden of familie wil je je prettig voelen, verrast worden en bovenal een gezellige dag hebben. En laten dat nou net 3 punten zijn die Kampen het beste beschrijven; gastvrij, verrassend en hartelijk!

Alleen het stadsfront van Kampen is al een bezoek waard. Een prachtige skyline vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Het oude centrum van Kampen herbergt meer dan 500 monumentale panden die met zorg in stand worden gehouden. Deze schitterende gebouwen ademen één en al authenticiteit uit en dragen bij aan de prettige sfeer in de stad. De meest gehoorde reactie van onze klanten? “We wisten niet dat Kampen zo mooi was!”

Kampen ligt in de regio IJsseldelta, een bijzonder gebied met veel natuurschoon en water. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied, staan garant voor één of meerdere dagen genieten. Ook met het gezin is een uitje in Kampen dus een aanrader!

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een GPStocht of stadswandeling. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor verschillende tochten, bijvoorbeeld per tandem of snorfiets, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een groepsuitje in Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard.

Feiten over Hanzestad Kampen

Kampen heeft 50.000 inwoners en is daarmee één van de grote steden van Overijssel. De stad aan de IJssel bestaat al sinds 1150 maar pas in 1277 wordt over de stad Kampen geschreven. Rond 1450 werd Kampen een Hanzestad, wat de stad veel economische en politieke invloed opleverde. Eind 19e eeuw werd Kampen beroemd vanwege haar tabaksindustrie.
Het Kampen van nu is een bijzondere stad met vele monumenten en drie bewaard gebleven stadspoorten. Daarnaast heeft Kampen met de Oudestraat één van de langste winkelstraten van Nederland.

Bron: VVVIJsseldelta